Чехія розробить спецплан для відбудови України у відповідності до європейського

Чехія розробить спецплан для відбудови України у відповідності до європейського

Укрінформ
Чеська Республіка підготує спеціальний план відбудови України у відповідності до європейського, який розроблятиме у діалозі з Україною.

Про це представник Чеської Республіки сказав на полях Міжнародної конференції з питань відновлення України, яка проходить у Лугано в Швейцарії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми займаємося питаннями розмінування критичної та цивільної інфраструктури та сільськогосподарських угідь, що включає надання відповідного оснащення та техніки… Чеська Республіка вирішила підготувати спеціальний план відбудови України, який відповідає європейському і він буде розроблятися в діалозі з Україною, базуючись на довготривалих партнерських відносинах між Чехією та Україною», - сказав представник Чехії.

Він наголосив на тому, що Чехія готова і надалі надавати допомогу біженцям з України, може постачати озброєння, продовжуватиме надавати гуманітарну допомогу, а також готова долучатися до відбудови інфраструктури, зокрема у сфері водопостачання.

Читайте також: ОЕСР створила координаційний офіс для відновлення України

Як повідомлялося, міжнародна конференція з відновлення України проходить у швейцарському місті Лугано 4-5 липня за участю українських і міжнародних політиків, керівників ЄС і міжнародних організацій, міжнародних фінансових структур тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-