Повоєнна відбудова: Україна збирає експертну групу політиків та економістів зі світовими іменами

Повоєнна відбудова: Україна збирає експертну групу політиків та економістів зі світовими іменами

Укрінформ
Україна ініціює створення міжнародної консультативної групи для вироблення стратегії відбудови держави і контролю за використанням коштів, що виділятимуться на ці цілі.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на Конференції з питань відновлення України у швейцарському місті Лугано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми ініціюємо створення аdvisory group (консультативної групи - ред.), куди увійдуть європейські політики, американські та європейські економісти зі світовими іменами. Це професіонали, які допоможуть не лише сформувати стратегію (відбудови України - ред.), а й продемонструвати наш рівень відкритості", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Післявоєнне відновлення України проходитиме у три етапи - Шмигаль

Він підкреслив, що Україна долучає до процесу відбудови усіх міжнародних партнерів для того, щоб показати, що кошти, виділені на відновлення, використовуються максимально ефективно, чесно і справедливо.

За його словами, вже зараз частина цих коштів, які міжнародні партнери надають Україні, проходять через трастовий фонд Світового банку та адміністративний рахунок МВФ.

Читайте також: Відбудова України буде найбільшим внеском у підтримку глобального миру – Зеленський

"Це дозволяє підвищити рівень підзвітності і показати, як саме використовуються ці кошти, кому ідуть і як вони допомагають Україні і простим українцям", - зазначив Прем'єр.

Як повідомлялося, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) відбувається Конференція з питань відновлення України, де презентують проєкт відповідного плану.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що план відновлення України складається із трьох етапів і після перемоги у війні, яку розпочала росія, треба буде реалізувати тисячі проєктів для відбудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-