Сім'я Степаненків, яких поранило на вокзалі в Краматорську, прибула на реабілітацію до США

Сім'я Степаненків, яких поранило на вокзалі в Краматорську, прибула на реабілітацію до США

Укрінформ
На лікування до США прибула сім'я Степаненків. Родина потрапила під обстріли на вокзалі в Краматорську, внаслідок чого донька Яна втратила обидві ноги, мама Наталя залишилась без однієї.

Про це у Фейсбуці повідомляє посол України в США Оксана Маркарова.

"Нарешті родина Степаненків - сестричка з братиком Яна і Ярослав та їх мама Наталія вже в Вашингтоні. Сім‘я постраждала внаслідок удару рашистів по залізничному вокзалу в Краматорську 8 квітня - Яночка та її мама отримали тяжкі поранення", - написала Маркарова.

За її словами завдяки зусиллям команди Посольства України в США і Ukraine House та за логістичної підтримки Посольства України в Польщі вдалося об’єднати роботу державних органів, благодійних установ і приватних благодійників, задля протезування Наталії та Яни у Сан-Дієго. Після цього на них чекатиме реабілітація.

Читайте також: У США відкрили виставку та аукціон для збору коштів на дітей, поранених у Краматорську

Маркарова також подякувала власнику та лікарю клініки Peter Harsch Prosthetics Пітеру Харшу, завдяки якому протезування та подальша реабілітація здійснюватиметься безкоштовно.

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня росіяни керованою ракетою «Точка-У» вдарили по залізничному вокзалу Краматорська, де проходила евакуація мирних жителів. Від цього теракту загинули 57 людей, з них 38 загинули одразу на вокзалі, решта - померли у лікарні. Серед загиблих – п'ятеро дітей. Поранені 114 мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-