Мама і 11-річна донька, яких поранило на вокзалі в Краматорську, вирушили на реабілітацію в США

Мама і 11-річна донька, яких поранило на вокзалі в Краматорську, вирушили на реабілітацію в США

Фото
Укрінформ
Зі Львова на лікування до США вирушила сім'я Степаненків. Родина потрапила під обстріли на вокзалі в Краматорську, внаслідок чого донька Яна втратила обидві ноги, мама Наталя залишилась без однієї.

Про це в Телеграмі повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Укрінформ.

«Зі сльозами на очах. Сьогодні наша сім’я Степаненків з невеличкого селища Нью-Йорк на Донеччині поїхала на реабілітацію в США», - написав Садовий.

Наталя з 11-річними двійнятами Яною та Ярославом потрапили під ракетний обстріл вокзалу Краматорська. Жінка втратила одну кінцівку, її донька - обидві. Син, який єдиний уцілів, відтоді став їхньою опорою і підтримкою.

Як уточнили коресподентові Укрінформу в пресслужбі Першого медоб’єднання Львова, Степаненків у США погодилася прийняти клініка у Сан-Дієго. Там на маму та доньку чекають протезування та реабілітація.

Як повідомляв Укрінформ, у США відкрили виставку та аукціон для збору коштів на дітей, поранених у Краматорську. Виставка проходить в Українському Домі у Вашингтоні, після чого відбудеться благодійний аукціон Art Saves Lives – Ukraine, де продаватиметься 35 картин українських художників.

Читайте також: Зеленський: Україна хотіла б бачити підтримку від ізраїльської влади, це справедливо

Зокрема надходження від аукціону підуть на лікування Наталії Степаненко та її 11-річної доньки Яни, для яких знайшли лікаря-протезиста в США.

13 квітня росіяни керованою ракетою «Точка-У» вдарили по залізничному вокзалу Краматорська, де проходила евакуація мирних жителів. Від цього теракту загинули 57 людей, з них 38 загинули одразу на вокзалі, решта - померли у лікарні. Серед загиблих – п'ятеро дітей. Поранені 114 мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-