Виставка знищеної техніки свідчить, що армію рф можна перемогти - глава канцелярії прем’єра РП

Виставка знищеної техніки свідчить, що армію рф можна перемогти - глава канцелярії прем’єра РП

Укрінформ
Виставка знищеної в Україні російської техніки засвідчує, що армію рф можна перемогти - глава канцелярії прем’єра РП.

На цьому наголосив голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик під час відкриття експозиції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ця знищена українськими військовими російська військова техніка є свідченням того, що рішучість, відвага і професіоналізм дозволяє перемагати російську армію”, - наголосив Дворчик.

За його словами, назва виставки має важливе історичне значення, оскільки сьогодні героїчні українські військові захищають не лише свою Батьківщину, а й безпеку Польщі та всієї Європи.

Читайте також: Польські фахівці допомагатимуть розміновувати територію України

“Якби не героїчний опір і відважність українських військових і добровольців – звичайних цивільних людей, які щойно взяли до рук зброю, дуже ймовірно, що російські танки сьогодні б стояли біля польського кордону. Тому українська армія, боронячи свою країну, захищає також Польщу та інші країни Європи”,- заявив голова канцелярії прем’єр-міністра РП.

Він додав, що це треба повторювати тим, хто ставить під сумнів сенс військової допомоги для України.

За його словами, знищену російську техніку можна буде побачити у Варшаві до 6 липня, а потім її демонструватимуть і в інших містах Польщі.

Своєю чергою заступниця міністра оборони України Ганна Маляр підкреслила, що це перша така виставка у Європі, і для українців дуже важливо і символічно, що вона демонструється саме в Польщі, оскільки ця країна - “найбільший друг і партнер України”.

Заступниця міністра зауважила, що європейському суспільству складно уявити ту кількість заліза і вогню, які доводиться стримувати українцям. За її словами, якби взяти для експозиції по одному зразку військової техніки, які росія використовує проти України, то місця на площі у Варшаві не вистачило. На виставці представлено лише три об’єкти: танк Т-72, артилерійську установку “Мста-С”, а також елементи російських ракет.

Читайте також: Луганський майстер вирізав із груші ікону на знак подяки полякам за прихисток українців

"У москви залишилася ще радянська амбіція дійти російськими танками до Атлантичного океану, до Ла-Манша. Цією виставкою ми хочемо продемонструвати, що завдяки Україні, нашому опору такі танки можуть дістатися до Європи лише як військові експонати”, - наголосила Маляр.

За її словами, наступною країною після Польщі, де демонструватимуть знищену російську техніку, буде Чехія.

Водночас заступник міністра національної оборони Польщі Войцех Скуркевич зазначив, що ця військова техніка показує, наскільки страшними є дії росії в Україні.

“Ми підтримуємо український народ, українську армію, відносини між міністерствами оборони України і Польщі є дуже глибокими”, - наголосив Скуркевич, запевнивши, що Польща і надалі активно підтримуватиме Україну, зокрема й у військовому плані.

Радник-посланник посольства України в Польщі Олег Куць наголосив, що коли росія вторглася в Україну, Польща першою прийшла на допомогу. Він висловив переконання, що з такими надійними друзями та партнерами Україна переможе у війні з росією.

Читайте також: Україна та Польща співпрацюватимуть у створенні університетських лікарень

Відкриття виставки викликало зацікавлення у жителів Варшави та численних польських ЗМІ. Тут розміщені інформаційні стенди польською, українською та англійською мовами.

Як повідомлялося, міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що виставки знищеної російської техніки планується організувати у багатьох столицях європейських країн, зокрема у Варшаві, Берліні, Парижі, Мадриді, Лісабоні тощо.

Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-