Американський бізнес передав мобільну амбулаторію для Харківщини

Американський бізнес передав мобільну амбулаторію для Харківщини

Фото, відео
Укрінформ
Мобільна амбулаторія на базі спеціально обладнаного автомобіля, яка з’явиться невдовзі у визволених районах Харківської області, дасть змогу забезпечити послуги телемедицини.

Американська компанія Pacific Engineering Inc. (PEI) має намір надіслати в Україну ще десять подібних платформ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наша філософія полягає в тому, щоби подбати про людей»,- сказав під час церемонії передачі машини у центрі Вашингтона президент компанії PEI контрадмірал у відставці Осі Комбс.

Він зазначив, що навесні 2020 року його компанія розробила мобільні платформи для реагування на пандемію, щоби забезпечити тестування й вакцинацію людей у США. Тепер, коли проблему вдалося вирішити, машини можуть послужити українцям у деокупованих регіонах, де питання медичного обслуговування наразі стоїть гостро.

Мобільна амбулаторія для Харківщини: Американський бізнес допомагає Україні / Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

«Цей автомобіль дає змогу зробити багато чого, зокрема її можна використовувати для телемедицини. Це мобільна платформа. Все робиться задля турботи про людей», - зауважив Комбс.

Читайте також: Американці допоможуть відбудувати школу в Чернігові

Компанія PEI передає машину в Україну у партнерстві з благодійною організацією United Help Ukraine, яка забезпечує логістику, а також укомплектує автівку гуманітарним медичним вантажем.

«Ця машина конкретно прямує до Харкова»,- зауважила президент United Help Ukraine Марина Байдюк.

Вона додала, що організація перебуває в контакті з адміністрацією Харківської області. «Те, що ми чуємо, там лікарні не мають нічого після окупації, російські окупанти або пошкодили, або забрали, або просто знищили медичні прилади, все, що було всередині»,- сказала керівниця благодійної організації.

Як пояснила волонтерка медичної групи United Help Ukraine Ганна Яблучанська, ця машина обладнана холодильними установками, системою кондиціонування й обігріву. У ній можуть доправлятися медичні препарати, які мають зберігатися в холоді. Крім того, на її базі може також розміщуватися медичне обладнання – від апаратів УЗД до кардіографів.

Читайте також: У штаті Нью-Йорк відбувся благодійний вікенд на підтримку України

«Ідея застосування цієї автівки – мобільна амбулаторія, яка може виїжджати в населені пункти, що були зруйновані, коли немає іншого доступу людей до медичних послуг», - пояснила волонтерка.

Вона також зазначила, що машина може обладнуватися мобільним інтернетом, «тобто, фахівці в лікарнях у місті зможуть дистанційно приймати пацієнтів, з якими проводитимуть тести медсестра або один лікар».

Представниця United Help Ukraine Тетяна Алдаве повідомила, що до відправки в Україну готується ще дві мобільні, а також вісім стаціонарних платформ від компанії Pacific Engineering Inc. Вони також можуть бути оснащені спеціальним обладнанням, необхідним для надання медичних послуг людям у важкодоступних районах.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала неспровоковане військове вторгнення в Україну та продовжила війну, розпочату у 2014 році. Загарбники проводять масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл, чинять репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-