Верещук поінформувала про допомогу біженцям на «гарячій лінії»

Верещук поінформувала про допомогу біженцям на «гарячій лінії»

Укрінформ
Українці, які виїжджають з тимчасово окупованих територій, можуть звертатися на номери телефонів гарячої лінії 1548 і 1648 за будь-якою допомогою для повернення на контрольовану українською владою територію України.

Про це сказала віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу на тему: «Робота з ТОТ та ВПО, обміни полоненими та гуманітарні коридори» у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Якщо ви хочете виїхати і вам не вистачає документів, бо потрібне посвідчення особи, і вам потрібно допомогти з цим. Якщо ви хочете виїхати і вам не вистачає грошей на квиток, і вам ніде взяти – задзвоніть на ці номери нашого міністерства, де ми цілодобово приймаємо такі дзвінки», - порадила Верещук.

Читайте також: У російському полоні перебувають понад 1,5 тисячі цивільних - Верещук

Вона зазначила, що номери телефонів гарячої лінії 1548 і 1648 для тих, хто хоче виїхати з тимчасово окупованих територій, працюють 24/7. За цей час було прийнято 120 тисяч дзвінків.

Також, за словами Верещук, за допомогою у поверненні на контрольовану Україною територію можна звернутись до консульств європейських країн у рф, куди залишається можливість виїхати з тимчасово окупованих територій.

«Можна також прийти в будь-яке консульство і сказати, що потрібна допомога. Ми вже пропрацювали механізм, як консульства нам будуть допомагати ідентифікувати цих людей. І ми обіцяємо практично допомагати їх повертати. Ми зараз розробляємо маршрут через Латвію. Ми зараз працюємо над тим, щоб з пункту перетину з рф дістатися безкоштовно до першого населеного пункту, наприклад, у Латвії», - сказала урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, Верещук розповіла, що Україна від початку повномасштабного наступу росії намагалась відкрити майже 350 гуманітарних коридорів, але через порушення зобов'язань з боку росії спрацювали лише 165.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-