Україна намагалась відкрити 350 гумкоридорів, через дії росії спрацювали лише 165 - Верещук

Україна намагалась відкрити 350 гумкоридорів, через дії росії спрацювали лише 165 - Верещук

Укрінформ
Україна від початку повномасштабного наступу росії намагалась відкрити майже 350 гуманітарних коридорів, але через порушення зобов'язань з боку росії спрацювали лише 165.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Із майже 350 коридорів, які ми намагалися відкрити, відкрилося лише 165. Тобто половина гуманітарних коридорів не відкрились через те, що росія грубо порушувала взяті на себе зобов'язання, росія не виконувала те, що обіцяла Міжнародному комітету Червоного Хреста", - сказала Верещук.

Читайте також: Повернення депортованих сиріт із росії: Верещук зустрілася з представницею UNICEF

Вона додала, що росія використовувала і продовжує використовувати наших цивільних, жінок, дітей, людей похилого віку, маломобільних як живий щит, маючи на меті прикрити свої збройні сили, використати те, що наша армія не зможе відповісти.

Верещук додала, що росіяни намагалися запевнити українську сторону, що люди не хочуть евакуюватися з окупованих територій, хоч це було неправдою. Крім того, росія насильно вивозила українських громадян до рф.

Читайте також: Верещук радить мешканцям захоплених територій не брати російські паспорти

Як повідомлялося, Лисичанськ знаходиться під постійними обстрілами, але «тиха» евакуація дозволила у неділю, 19 червня, вивезти з міста 19 містян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-