США вже прийняли майже 30 тисяч біженців з України

США вже прийняли майже 30 тисяч біженців з України

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів прийняв із кінця лютого майже 30 тисяч українців, які рятуються від війни за вибором путіна проти України.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у відеозверненні, розміщеному на офіційній твіттер-сторінці в понеділок, передає Укрінформ.

«Ми використовуємо багато з (попередніх – ред.) уроків, прагнучи реалізувати обіцянку президента (Байдена – ред.) прийняти до 100 тисяч українців, змушених тікати від жорстокої війни президента путіна. Майже 30 тисяч з них прибули до Сполучених Штатів з кінця лютого», - зауважив держсекретар США.

Він зазначив, що нинішня адміністрація у Вашингтоні не лише відновила Програму прийому біженців, а й розширила та модернізувала її. Зокрема, за його словами, команда Байдена підвищила верхню межу прийому біженців з історичного мінімуму 15 тис. на рік (за адміністрації Трампа) до 125 тис. зараз.

Читайте також: СКУ висловив вдячність країнам, які прийняли вимушених переселенців з України

Крім того, залучено набагато більше персоналу для обробки та затвердження запитів на притулок у США. Для збільшення потоку запроваджені також можливості відеоконференцій для проведення інтерв’ю з кандидатами на отримання статусу біженців у складних для фізичного доступу місцях. Крім того, запроваджені нові технології в інших процесах.

Речник Держдепартаменту США Нед Прайс, зі свого боку, наголосив у повідомленні на офіційній твіттер-сторінці, що «американці й надалі простягатимуть руку афганцям, українцям й іншим людям в усьому світі, які шукають притулку» в США.

Читайте також: Позитивне ставлення до біженців у світі зростає

Як повідомляв Укрінформ, від початку російської агресії з України виїхали 7,7 млн осіб, назад повернулися – 2,56 млн.

Фото ілюстративне 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-