«Дякую тату за перемогу!»: у Варшаві відбулась акція подяки батькам за захист Батьківщини

«Дякую тату за перемогу!»: у Варшаві відбулась акція подяки батькам за захист Батьківщини

Фото, відео
Укрінформ
У Варшаві під посольством України в Польщі відбулася акція подяки українським батькам під гаслом “Дякую тату за перемогу!”.

Учасники акції у День батька в Україні засвідчили повагу і любов до усіх татів, які зараз боронять Україну від російських загарбників, передає Укрінформ.

Лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко зазначила, що цьогорічне свято Дня батька в Україні відрізняється від попередніх, оскільки сьогодні сотні тисяч українських батьків воюють за Україну і, відповідно, сотні тисяч дітей не можуть їх обійняти, привітати з цим святом. За її словами, зараз розкішшю для багатьох є просто поговорити з батьком телефоном. Однак, є і батьки, які зникли безвісти, які перебувають у полоні чи, на жаль, загинули.

Читайте також: Польща передала Україні самохідні гаубиці «Krab»

“Тому, це свято переповнене біллю, але і вірою. Ми прийшли сюди, щоби подякувати всім українським татам, які сьогодні виборюють для нас Україну, що ми можемо спокійно жити, спокійно ходити вулицями і за те, що в нас ще є Україна”, - наголосила Панченко.

Вона підкреслила, що всі українські тати, хто загинув, перебуває у полоні чи служить в ЗСУ ніколи не буде забутий.

Радник-посланник України в Польщі Олег Куць підкреслив, що багато діток не можуть обійняти своїх батьків, оскільки батьки на передовій боронять те, що зараз для всіх українців найважливіше – Батьківщину.

У Варшаві дякували батькам за захист Батьківщини / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Читайте також: Польський генерал сказав, за яких умов рф може напасти на Польщу та країни Балтії

Він подякував польській владі та пересічним полякам за те, що українські діти зараз перебувають у безпеці в Польщі. Відтак, батьки можуть зосередитися на тому, щоб якомога швидше перемогти ворога.

Своєю чергою віцемаршалок Сейму Малгожата Госєвська підкреслила, що ця війна не лише України, але і Польщі.

“Ми знаємо, що ви боретеся також і за нас, і що українські батьки захищають Європу від більшовизму з Кремля”,- наголосила Госєвська.

Вона зазначила, що війна є спільною, спільною також буде перемога.

“Я знаю, що так буде. Ми не знаємо ще точно коли, але так буде. Своїм героїзмом і відданістю ви викликаєте захоплення в усьому світі”, - підкреслила віцемаршалок Сейму РП.

Читайте також: Польща створить дві нові дивізії на сході країни

Вона наголосила, що не може бути миру в Україну за будь-яку ціну.

“Честь є важливішою. Якщо ми зараз не переможемо путіна, то в найближчі роки чекатимемо, коли він знову нападе”,- підкреслила Госєвська.

Дівчина Катерина з Маріуполя, батько якої - захисник Азовсталі - перебуває в російському полоні, підкреслила, що вона пишається своїм батьком, завдяки якому і його побратимам вона жива. Вона закликала, не забувати про полонених українських військовослужбовців, і робити все можливе, щоб якомога швидше звільнити їх з полону.

Читайте також: Командири «Азова» переведені до Москви в СІЗО «Лефортово» – росЗМІ

Під час заходу відбулася прем'єра пісні "W imię Ojca" (В ім’я отця - укр.) польського гурту Taraka, яку спільно із солістом гурту виконали українська співачка Марта Мальська та дівчинка Амелія Анісович.

Захід завершився виконанням українського та польського гімнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-