Нідерланди напрацьовують механізм патронажу над українськими територіями

Нідерланди напрацьовують механізм патронажу над українськими територіями

Укрінформ
Українська делегація обговорила участь громад Нідерландів у відбудові України. Зокрема, йшлося про напрацювання механізмів патронажу над постраждалами від бойових дій територіями.

Про це, як передає Урядовий портал, повідомила перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко під час Бізнес-форуму з відновлення України, який відбувся в Роттердамі, передає Укрінформ.

Міністерка економіки звітувала про низку зустрічей з представниками уряду та органів місцевого самоврядування Нідерландів, де ключовими темами обговорення стали відновлення українських територій та надання Україні статусу держави-кандидата в члени ЄС.

"Під час зустрічі з представниками Асоціації муніципалітетів Нідерландів та з її головою мером Гааги Яном ван Заненом Міністр економіки обговорила участь громад Нідерландів у відбудові України. Зокрема, йшлося про напрацювання механізмів патронажу з боку нідерландських міст чи регіонів над українськими територіями, які постраждали від бойових дій. Це суттєво прискорить подолання Україною наслідків війни", - відзначила Юлія Свириденко.

Читайте також: Джапарова в Нідерландах обговорювала, зокрема, можливість реабілітації українців, що постраждали від

Важливою темою дискусії , за її словами, також став розвиток зв’язків між українськими та нідерландськими містами, що ґрунтуватимуться на економічних та бізнесових контактах. Адже в Асоціації муніципалітетів Нідерландів вже є успішний досвід співпраці з Асоціацією міст України, в тому числі – реалізація спільних інноваційних проєєктів з просторового розвитку.

Вона також подякувала нідерландським громадам за гостинний прийом 63 000 українців, які були змушені шукати прихисток за кордоном.

"Більшість з них прагнуть повернутися додому, адже виїхали вимушено. Тож уряд працює над тим, щоб створити для цього в Україні відповідні умови – забезпечити вимушених переселенців роботою, житлом, гарантувати захист життя та здоров’я", - підкреслила чиновниця.

Як повідомляв Укрінформ, в Роттердамі 17 червня відбувся одноденний Бізнес-форум з відновлення України. У заході взяли участь понад 250 гостей громадського та бізнес-секторів Королівства Нідерланди, іноземного бізнесу, українські та нідерландські асоціації в сферах агропромислового комплексу, енергетики, медицини, ІТ сфери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-