Президент Литви назвав відновлення України після війни особистим зобов'язанням

Президент Литви назвав відновлення України після війни особистим зобов'язанням

Укрінформ
Литовський президент Гітанас Науседа назвав особистим зобов'язанням відновлення України після війни. За його словами, Литва готується до цього сьогодні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на портал Delfi, який стежив за щорічним звітом Науседи у Сеймі.

«Литва допоможе українцям відновити свою країну. Ми готуємось до цього вже сьогодні. Для мене це особисте зобов'язання. Я на власні очі бачив зруйновані українські будинки, від яких залишилися лише почорнілі стіни. Ще гостріше я переживаю за непоправно скалічені життя», - сказав Науседа.

Він також зазначив, що литовці у своїх будинках прийняли українських біженців, збирали гуманітарну допомогу, висловлювали підтримку Україні різними акціями. «Ми одними з перших почали постачати військову допомогу Україні. Ми передаємо їй стільки озброєння та боєприпасів, скільки можемо собі дозволити, зберігаючи обороноздатність Литви. Ми є одним із лідерів і за обсягом військової допомоги, яка постачається в приватному порядку», - заявив литовський президент.

Читайте також: Давнє зло вижило і повернулося, бо справжня історія була спотворена - Науседа

За його словами, Литва й надалі надаватиме допомогу, оскільки Україна "братня країна". При цьому підтримка України та її народу у боротьбі за свободу, і Литву робить сильнішою, сприяє добробуту литовського народу та процвітанню держави. Другий важливий напрямок діяльності – «стримування всіма способами агресії росії, що повернулася на шлях самодержавства, імперського мислення та територіальної експансії, і при цьому домагатися збереження світового порядку, що ґрунтується на міжнародних правилах».

Читайте також: Зеленський розповів Науседі про героїчну оборону Маріуполя від російських загарбників

Як повідомлялося, сьогодні Сейм Литви визнав насильницький вивіз українців до росії депортацією українського народу, закликав міжнародне співтовариство також добиватися відповідальності за цей та інші злочини рф під час війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-