Давнє зло вижило і повернулося, бо справжня історія була спотворена - Науседа

Давнє зло вижило і повернулося, бо справжня історія була спотворена - Науседа

Укрінформ
Жахіття війни повернулися в Україну через 77 років після завершення Другої світової війни, бо справжня історія 20 століття була забута та спотворена.

Про це заявив Президент Литви Гітанас Науседа у зверненні щодо солідарності з Україною в ефірі національного телемарафону, передає Укрінформ.

Науседа зазначив, що сьогодні, через 77 років після завершення Другої світової війни, російський режим руйнує українські міста, ґвалтує та вбиває український народ.

«Жахіття війни повертаються, оскільки справжня історія 20 століття була забута та спотворена. Давнє зло вижило та повернулося, аби дати бій», - сказав Науседа.

Читайте також: У головному соборі Відня помолилися за жертв Другої світової та російсько-української війни

Він зауважив, що після падіння Радянського Союзу росія мала можливість піти демократичним шляхом розвитку, натомість вона продемонструвала протилежне – імперські амбіції, грубе порушення прав людини та агресивну зовнішню політику.

«Сьогодні путінський режим атакує не лише Україну, він атакує увесь вільний і демократичний світ. Поки не пізно, ми повинні зупинити цю деструктивну силу. Це наша спільна позиція – разом до перемоги», - акцентував президент Литви.

Читайте також: Зеленський про агресію рф: весь вільний світ зрозумів, що Україна у цій війні є стороною добра

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: lrp.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-