Німеччина допоможе створити в Україні цехи з виробництва протезів

Німеччина допоможе створити в Україні цехи з виробництва протезів

Укрінформ
Уряд Німеччини підтримає створення та роботу в Україні контейнерних цехів для виготовлення протезів компанії Otto Bock.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті німецького МОЗ у новині про візит міністра Карла Лаутербаха до України.

"Федеральний уряд підтримає створення та роботу контейнерних цехів для виготовлення протезів компанії Otto Bock", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що за посередництва німецького МОЗ через Федеральну асоціацію лікарів до України приїдуть допомагати 200 хірургів та лікарів швидкої допомоги. Також лікарня швидкої допомоги Берліна проводить навчання українських лікарів з лікування опікових ран.

Також, як інформує німецький МОЗ, німецький інститут імені Роберта Коха у співпраці з Charité протягом найближчих тижнів підключить кілька додаткових лікарень в Україні до телемедичних консультацій для лікування пацієнтів із серйозними травмами.

Читайте також: Німеччина продовжить надавати меддопомогу українцям, які попросили тимчасового прихистку - Ляшко

Зазначається, що на запрошення міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка у п’ятницю Україну відвідав федеральний міністр охорони здоров'я ФРН Карл Лаутербах, який у Львові взяв участь у донорській конференції зі створення реабілітаційного центру для інвалідів війни та відвідав декілька госпіталів. Згідно з повідомленням німецького МОЗ, мета візиту - "підтримка України у створенні травматологічних центрів, забезпеченні протезами та розміщенні німецьких лікарів в Україні".

"Діти наступають на міни, втрачають кінцівки. Ведуться обстріли житлових будинків, важкі поранення отримують мирні жителі, в тому числі діти. А іноді кілька разів за день російські збройні сили бомблять медичні заклади в Україні. Гуманітарні наслідки цієї варварської загарбницької війни проти народу України не можна виміряти. Тому Німеччина надає адресну медичну допомогу багатьом людям, які отримали сильні опіки, втратили ноги чи руки та потребують важливих ліків. Україна потребує гуманітарної допомоги, як і нашої військової підтримки", - заявив Лаутербах.

За даними німецького відомства з охорони здоров’я, з метою надання допомоги людям в Україні МОЗ Німеччини наразі передало медичних засобів на суму близько 100 млн євро. Крім того, були здійснені пожертвування від німецької галузі охорони здоров’я на суму ще понад 100 млн євро.

Читайте також: Німеччина надасть до €26 мільйонів на підтримку української енергосистеми - посол

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-