Німеччина надасть до €26 мільйонів на підтримку української енергосистеми - посол

Німеччина надасть до €26 мільйонів на підтримку української енергосистеми - посол

Укрінформ
Федеральне міністерство економіки та захисту клімату (BMWK) надасть НЕК «Укренерго» до 3,5 млн євро на придбання техніки для ремонту енергосистеми, а Міністерство розвитку Німеччини (BMZ) надасть до 22,5 млн євро кредитів.

Про це повідомила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен у Твітері за підсумками зустрічі з міністром енергетики Германом Галущенком, передає Укрінформ.

«Обговорила з Германом Галущенком німецьку підтримку стійкості української енергосистеми: BMWK надасть Укренерго до 3,5 млн євро на купівлю техніки для ремонту електромереж, а BMZ - кредити KfW (Німецький державний банк розвитку – ред.) обсягом до 22,5 млн євро. Ми також підтримуємо повну інтеграцію України в ENTSO-E”, - зазначила посол.

Читайте також: Післявоєнна Україна має стати успішним прикладом «зеленого переходу» – Галущенко

Як повідомлялося, із 16 березня 2022 року українська енергосистема працює синхронно з європейською континентальною мережею ENTSO-E і тепер є частиною європейського енергетичного простору.

Оператори систем передачі Континентальної Європи мережі ENTSO-E 7 червня 2022 року дали позитивну відповідь на запит Укренерго про відновлення експорту електроенергії з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-