Україна закликає арабські країни надати фінансову допомогу й долучитися до відбудови

Україна закликає арабські країни надати фінансову допомогу й долучитися до відбудови

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак закликав арабські країни Затоки надати Україні фінансову допомогу для зміцнення стійкості під час боротьби з російською агресією та після завершення розв’язаної росією війни долучитися до відбудови.

Про це він сказав у зверненні до міністрів закордонних справ країн – членів Ради співробітництва арабських держав Затоки, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

«Сьогодні ми закликаємо арабські держави Затоки надати нам фінансову допомогу для зміцнення нашої стійкості. А відразу після війни пропонуємо взяти участь у відбудові нашої країни. Запрошуємо вас приєднатися до масштабних інфраструктурних, транспортних та гуманітарних проєктів, які вплинуть на майбутнє всього континенту. Ми знаємо, що керівництво ваших держав демонструє велику мудрість та концентрацію на стратегічних перспективах», - зазначив Єрмак.

Також він розповів, що Україна готується до запуску Національного суверенного фонду, провідними активами якого мають стати аграрна промисловість та земельні банки мають стати його.

Керівник ОП запропонував суверенним та інвестиційним фондам країн Затоки співпрацю в цій та інших галузях.

«Завдяки непохитній рішучості української нації, військовій доблесті та допомозі з боку дружніх країн ми обов'язково переможемо. Україна стане регіональним лідером у Східній Європі. У росії є одна перспектива – поступовий занепад. Україна ж буде стрімко розвиватися. Тому прошу вас, подумайте про власні економічні інтереси», - додав очільник ОП.

Читайте також: ОАЕ направили 30 тонн гумдопомоги для України

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам. Станом на 2 червня українські військові знищили близько 30 тисяч 850 російських військових, що на 150 осіб більше у порівнянні з попередньою добою.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-