Уряд Франції передав МВС України шість пожежних автомобілів і сім «швидких»

Уряд Франції передав МВС України шість пожежних автомобілів і сім «швидких»

Фото
Укрінформ
Уряд Французької Республіки передав Міністерству внутрішніх справ України шість пожежно-рятувальних автомобілів та сім машин медичної допомоги.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС, передає Укрінформ.

Передача техніки відбулася у 25-ій пожежно-рятувальній частині Києва за участю міністра закордонних та європейських справ Франції Катрін Колонна, міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, посла Франції в Україні Етьєна де Понсена, голови ДСНС Сергія Крука.

Читайте також: Санкції, зброя та підтримка в ЄС: Зеленський зустрівся з главою МЗС Франції

Зазначається, що автомобілі першої допомоги, пожежні автоцистерни, спеціальна аварійна техніка будуть спрямовані на виконання невідкладних заходів із ліквідації наслідків завалів житлових будинків, гасіння пожеж, рятування та евакуації людей, а також забезпечення виконання інших робіт.

За словами Монастирського, Франція передає Україні уже третій транш техніки.

Читайте також: МОЗ цього тижня отримало 46 «швидких»

За час війни, поінформував міністр, Україна втратила близько тисячі одиниць спецавтомобілів, а понад 1200 будівель ДСНС, Нацполіції, Національної гвардії та інших підрозділів МВС були зруйновані.

"Кожен відправлений нами конвой – це вияв солідарності та дружби між французським та українськими народами. 1300 територіальних громад організували роботу зі збору та доставки гуманітарної допомоги. Ми й надалі плануємо допомагати вашій країні у цей нелегкий час", - зауважила глава МЗС Франції.

Читайте також: Франція виступає за швидку процедуру отримання Україною статусу кандидата в ЄС

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна 30 травня перебуває з першим візитом в Україні. Вона відвідала Бучу на Київщині, зустрілася з Президентом Володимиром Зеленським та українським колегою Дмитром Кулебою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-