Україна фіналізує підготовку до європейської програми LIFE - Міндовкілля

Україна фіналізує підготовку до європейської програми LIFE - Міндовкілля

Укрінформ
Україна завершує процес підготовки приєднання до європейської програми LIFE для природоохоронних проєктів, що допоможе відновлювати знищені та пошкоджені російськими загарбниками екосистеми.

Про це заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець за результатами зустрічі з єврокомісаром з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюсом Сінкявічюсом, передає Укрінформ з посиланням на Мінекології.

«Україна фіналізує підготовку до європейської програми LIFE для довкіллєвих проєктів. Розраховуємо, що рішення щодо приєднання України Комісія схвалить у червні. Наші офіси завершують консультації та узгоджують технічні аспекти приєднання України до програми», - зазначив міністр.

Читайте також: Єврокомісія пропонує залучити ресурси програми LIFE для відновлення України

На його переконання, участь України у програмі LIFE допоможе відновлювати знищені та пошкоджені загарбниками екосистеми.

«Війна - не привід відмовлятися від міжнародних зобов’язань. Рашисти руйнують мости на нашій землі, але вони не зруйнують мости, які ми будуємо з нашими західними партнерами», - зауважив Стрілець.

Читайте також: Загарбники завдали шкоди понад чверті всіх екосистем в Україні - Міндовкілля

Як повідомлялося, наразі підтверджено 254 випадки екоциду та виявлено 1,5 тисячі фактів знищення українського довкілля внаслідок військової агресії російської федерації.

Наприкінці березня європейська комісія почала переговори з Україною щодо приєднання до природоохоронної програми LIFE, в межах якої Київ зможе отримати ресурси та фінансування для усунення довгострокових наслідків російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-