Єврокомісія пропонує залучити ресурси програми LIFE для відновлення України

Єврокомісія пропонує залучити ресурси програми LIFE для відновлення України

Укрінформ
Європейська комісія розпочинає переговори з Україною про приєднання до природоохоронної програми LIFE, в межах якої Київ зможе отримати ресурси та фінансування для усунення довгострокових наслідків російської агресії.

Про це заявив речник Єврокомісії Адальберт Янц на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європейська комісія сьогодні розпочинає переговори з Україною, щоб надати їй змогу приєднатися до програми (LIFE - ред.) для клімату та довкілля. Після приєднання до цієї програми Україна зможе скористатися фінансуванням, яке необхідне для відновлення довкілля після російського вторгнення руйнувань, включаючи забруднення, руйнування та інші довгострокові наслідки», - зазначив речник Єврокомісії.

За його словами, таку пропозицію єврокомісар з питань довкілля, океанів та рибальства передав т.в.о.міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Русланові Стрільцю.

Програма LIFE передбачає бюджетне фінансування програм охорони та відновлення довкілля. Вона заснована 30 років тому.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-