Глава Мінекономрозвитку ФРН пообіцяла Україні підтримку

Глава Мінекономрозвитку ФРН пообіцяла Україні підтримку

Укрінформ
Міністр розвитку та економічної співпраці ФРН Свенья Шульце запевнила Україну в підтримці в питаннях кризового управління та відбудови.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт відомства, про це політик заявила під час відвідання України 27 травня.

«Шульце приїхала до України, щоб запевнити цю державу в подальшій цивільній підтримці Німеччини», - йдеться у пресрелізі.

У Києві міністр має зустрічі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, віцепрем’єр-міністром - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук, міністром розвитку громад і територій Олексієм Чернишовим. Тема переговорів - подолання наслідків війни та основи відбудови вільної України і посилення німецької допомоги.

У рамках своєї поїздки Шульце відвідує притулок для внутрішньо переміщених осіб, щоб дізнатися на місці про стан виконання програми надзвичайних ситуацій Міністерства розвитку Німеччини для України, яка вже діє. Крім того, аби скласти особисте враження про масштаби руйнувань російськими військами в районі Києва, вона побувала в Бородянці.

«Жахливі наслідки загарбницької війни Путіна видно всюди в Україні… Багато фермерів не можуть зібрати врожай, а пшениці не вистачає в Україні та світі. Особисті розповіді шокують. Але вони також показують мені, що наша підтримка терміново потрібна і доходить до тих, хто постраждав. Українцям потрібна електрика, питна вода та дах над головою. Незважаючи на війну, діти та молодь люди мають продовжувати жити, ходити до школи, місцеві підприємства мають пережити економічну кризу», - сказала Шульце.

Окрім екстреної допомоги, переговори з українським урядом стосуються також стратегічних питань відбудови України.

«Зараз ми повинні закласти основи для міжнародно скоординованої підтримки відбудови вільної та демократичної України. Німеччина також зробить тут свій внесок. Ми спираємося на багаторічне співробітництво з Україною в галузі розвитку», - сказала Шульце і нагадала, що ФРН надає підтримку протягом багатьох років.

Читайте також: Бербок: путін використовує голод, щоб вимагати вірності

Міністерство розвитку Німеччини (BMZ) швидко відреагувало на загарбницьку війну путіна своєю програмою надзвичайних ситуацій. За останні кілька тижнів програма була збільшена до нинішнього загального обсягу близько 185 млн євро. Негайну програму впроваджують передусім Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) та банк розвитку KfW від імені Міністерства розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-