Зеленський пропонує створити міжнародну «службу 911» під брендом United 24

Зеленський пропонує створити міжнародну «службу 911» під брендом United 24

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав міжнародних донорів долучитися до підтримки України в рамках створеного фонду "United 24" і висловив переконання, що в майбутньому цей фонд має стати глобальною структурою надання швидкої допомоги країнам, які потрапили в біду.

Про це глава Української держави заявив під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця війна росії проти України переконує, що допомога державі, на яку напали, тим цінніша, чим швидше її надають: зброя, фінанси, політична підтримка, санкції проти росії... Ось чому створено фонд відновлення України "United 24", і закликаємо усіх долучитись до підтримки, користуючись цією державною платформою. А в подальшому під цим брендом "United 24" ми пропонуємо створити глобальну структуру, яка зможе протягом 24 годин надати достатню підтримку для будь-якої країни, яка зазнала воєнного нападу, стихійного лиха чи, приміром, пандемії", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що якби Україна отримала усю необхідну підтримку на 100% від нашої потреби ще й одразу, у лютому, то результатом цього були б десятки тисяч збережених життів.

Читайте також: Зеленський закликає світ чинити опір рф, а не чекати застосування нею ядерної зброї

"Ось чому Україні потрібна уся зброя, яку ми запитуємо, а не тільки та, яку нам надають. Ось чому Україні потрібні фінанси. Це мінімум 5 млрд доларів щомісячно. І увесь обсяг коштів, який необхідний для відбудови", – зазначив Президент.

Він розповів, що в рамках створеного фонду "United 24" для кожного донора, який долучиться, Україна надасть конкретну пропозицію, як допомогти і куди направити кошти, де зараз пріоритет.

У подальшому ж, за словами Президента, на основі цього фонду можна створити глобальну структуру безпеки для усіх країн, таку собі міжнародну службу порятунку 911.

Читайте також: Давос: Україна запропонувала створити міжнародну організацію експортерів задля уникнення голоду

"Тобто ми пропонуємо новий формат гарантій безпеки на основі того, через що ми самі пройшли, через що ми зараз проходимо, маючи все, що забезпечує прецедент абсолютної вчасної допомоги кожному, хто її потребує, щоб зберегти життя, соціальну стабільність, тобто усі необхідні елементи для нормальної економіки. Як, наприклад, є служба "911", має бути така "United 24", яка в глобальному масштабі гарантує безпеку", – підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України підписав указ стосовно ініціативи заснування національного бренду "United 24" для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці Української держави.

Читайте також: Понад $36,7 мільйона надійшло на рахунки НБУ за два тижні роботи United24

Уряду доручено запровадити в межах "United 24" "єдине вікно" для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямами: допомога Збройним силам України, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

5 травня в рамках візиту до Варшави Прем’єр-міністр Денис Шмигаль презентував міжнародним партнерам і донорам платформу "United24" і План відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-