Зеленський запросив науковців США взяти участь у відбудові українських закладів освіти

Зеленський запросив науковців США взяти участь у відбудові українських закладів освіти

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запросив науковців США приєднатися до програми відбудови шкіл і вищих навчальних закладів освіти в Україні, які постраждали від обстрілів російських загарбників.

Про це він зазначив під час онлайн-зустрічі з університетською спільнотою США, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

За словами Президента, за час повномасштабного вторгнення росія знищила тисячі українських освітніх закладів.

Водночас Президент розповів, що напрацьовується великий план відновлення України, який передбачатиме, зокрема, відбудову шкіл, університетів, інститутів та інших закладів освіти.

«Зруйновані тисячі освітніх закладів. Для нас це велика трагедія. Тому будемо вам тільки вдячні, якщо в нас будуть такі проєкти щодо відновлення на рівні міністерств освіти, на рівні освітніх програм, на рівні університетів», - сказав Зеленський.

Він пояснив, що у питанні відновлення йдеться не лише про гроші, але і про фахівців.

«Бо ми можемо побудувати якусь інституцію, університет, але дуже важливо, щоб були люди, які є носіями знань і фахівцями. Тому ми готові до такої спільної роботи та будемо дуже вдячні, якщо ви нам допоможете розбудовувати й нові освітні програми», – додав глава держави.

Зеленський наголосив, що план відновлення України передбачає програми відбудови різних галузей економіки та суспільного життя.

«Ми формуємо партнерські відносини з тією чи іншою інституцією, з тією чи іншою державою. У нас є навіть шефство. У нас уже є декілька таких прикладів. Знаю, що США оберуть для себе відповідний регіон для відбудови нашої країни, Канада, європейські держави», – зазначив Президент.

Читайте також: Усі агресори мають знати, що війна створить найбільші проблеми саме для них - Зеленський

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-