Усі агресори мають знати, що війна створить найбільші проблеми саме для них - Зеленський

Усі агресори мають знати, що війна створить найбільші проблеми саме для них - Зеленський

Укрінформ
Україна разом з міжнародними партнерами намагаються створити прецедент, відповідно до якого найбільші проблеми війна спричиняє агресору.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час онлайн-спілкування з університетською спільнотою США, повідомляє Укрінформ.

«У вашій країні (США – ред.) діє прецедентне право. Якщо колись, навіть дуже давно, було ухвалене рішення на належному рівні належним судом, то аналогічні справи вирішуються згідно з цим прецедентом. Це завжди враховується. Так само, насправді, і в міжнародній політиці», - сказав Зеленський.

За його словами, росія зараз намагається створити прецедент, і якщо їй вдасться зламати державність сусіднього народу, цим також займатимуться інші держави.

Читайте також: Зеленський розповів студентам США, звідки в України стільки сили

Водночас Президент зазначив, що Україна разом із партнерами намагається створити інший прецедент: «Щоб усі агресори у світі раз і назавжди побачили, що війна створить найбільші проблеми саме для них, для агресорів. Щоб вони знали, що ненависть, яку вони поширюють проти звичайних людей, як ми з вами, проти інших народів, ударить передусім по них самих, коли вільний світ відмовиться мати справу з тим, хто поширює таку ненависть».

Зеленський додав, що це дуже прозорий процес боротьби, і кожен обирає собі в ньому роль.

Зокрема, Президент зауважив, що є держави, які намагаються залишитись осторонь, бути нібито нейтральними. Водночас є держави, які «вкладаються по максимуму», щоб захистити свободу, зупинити агресію і гарантувати силу міжнародного права.

Читайте також: Україна більше ніколи не буде жертвою - Президент

Зеленський подякував США за те, що вони обрали роль саме тих, хто допомагає боротися з агресією.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-