Україна більше ніколи не буде жертвою - Президент

Україна більше ніколи не буде жертвою - Президент

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна більше ніколи не буде жертвою та спостерігачем за життям, натомість буде суб’єктом у житті.

Про це Зеленський заявив під час онлайн-спілкування з університетською спільнотою США, повідомляє Укрінформ.

«Наша країна більше ніколи не буде жертвою. Не буде просто спостерігачем за життям – зокрема й за своїм життям. Ми можемо, хочемо й будемо суб'єктами в житті. Такий вибір ми зробили. Такий мій вибір. І вибір абсолютної більшості громадян України», - підкреслив глава держави.

За його словами, звідси і йде сила українців, потужне прагнення до свободи, яку ми виборюємо.

«І я вдячний тим, хто зробив такий вибір разом із нами. Хто також вирішив бути суб'єктом життя й боротьби за принципи – а вони у нас однакові, – боротьби за свободу», - сказав Президент.

Водночас він нагадав, що перед початком повномасштабної війни з росією йому пропонували «допомогу транспортом» замість допомоги зброєю.

«Після повномасштабного вторгнення росії я чув дуже багато порад. Усі вони зводилися до того, що потрібно змиритися з тим, що Україна стала жертвою. Жертвою окупації росії. Що шансів для опору нібито майже немає. Що російська армія нібито знесе увесь наш опір дуже швидко – три-п’ять днів. І що мені нібито краще просто поїхати з України, бо ніхто не зможе зупинити росію», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський розповів студентам США, звідки в України стільки сили

Він наголосив, що це були абсолютно хибні пропозиції, які не враховували того, ким є українці і він особисто.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-