У Празі пройшла акція на підтримку захисників Маріуполя

У Празі пройшла акція на підтримку захисників Маріуполя

Фото
Укрінформ
У Празі сьогодні відбулася акція на підтримку захисників Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це посол України в Чехії Євген Перебийніс повідомив у Фейсбуці.

"Сотні людей зібралися сьогодні у центрі Праги, щоб висловити підтримку захисникам Маріуполя та вимогу до світової спільноти врятувати українських військових, які перебувають у підземеллях Азовсталі", - написав він.

За інформацією посла, участь в акції взяла дружина одного з українських героїв - Аріна Хаванських.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська продовжують штурмувати металургійний комбінат "Азовсталь" у Маріуполі, бомбардуючи та обстрілюючи українських захисників із танків і важкої артилерії.

14 травня загарбники вперше почали застосовувати проти українських воїнів, які тримають оборону Азовсталі, запалювальні снаряди.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", морська піхота та мотострілки. Серед військових 600 поранених. Медикаментів гостро бракує, унаслідок чого люди помирають у муках.

Читайте також: Перед Бундестагом розгорнули 30-метровий прапор України на підтримку захисників Маріуполя

Президент Володимир Зеленський повідомив, що влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку людей з "Азовсталі". За його інформацією, до процесу переговорів з росією щодо звільнення бійців залучені, зокрема Ізраїль, Швейцарія, Туреччина, Фінляндія.

Як заявила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, спецоперація з евакуації з Азовсталі розпочнеться з порятунку тяжкопоранених військовослужбовців та відбуватиметься в кілька етапів.

Раніше Україна запропонувала росії обміняти тяжкопоранених бійців з Азовсталі на полонених росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-