Перед Бундестагом розгорнули 30-метровий прапор України на підтримку захисників Маріуполя

Перед Бундестагом розгорнули 30-метровий прапор України на підтримку захисників Маріуполя

Фото, відео
Укрінформ
Велетенський 30-метровий прапор України розгорнули у суботу перед німецьким Бундестагом на підтримку захисників Маріуполя з «Азовсталі».

Акцію, у якій взяли участь кількасот людей, влаштували українські активісти Берліна, передає Укрінформ.

«Ми розгорнули його знову, цього разу так, щоб про це дізнався весь Берлін та вся Німеччина. Прапор свободи. Прапор перемоги. Прапор України», - написав у Фейсбуці один з ініціаторів акції Олександр Снідалов.

Він розповів, що цей прапор подолав тисячі кілометрів з Австралії, де він був створений на підтримку України, до Берліна. На полотнищі написано гасло солідарності «They Are Us», а також безліч побажань перемоги та миру, якими жителі Австралії хотіли продемонструвати своє єднання з українцями.

«Сьогодні «They Are Us» набуло нового сенсу - це єднання усього світу з захисниками «Азовсталі», які героїчно боронять Україну в Маріуполі. Наша демонстрація сьогодні була присвячена саме їм і проходила під гаслом «Save Mariupol»!, - заявив Снідалов.

Після Берліна прапор поїде далі, до Варшави, після чого іншими країнами Європи, розповідаючи історію незламних захисників України.

Читайте також: Кулеба назвав помилкою заборону української символіки на акціях у Берліні

Як повідомлялося, активісти розгорнули цей прапор 8 травня під час церемонії вшанування пам’яті загиблим воїнам, які визволяли Берлін від нацистів навесні 1945 року. Але тоді поліція на виконання заборони використання української символіки вимагала його згорнути, а після відмови зробила це сама, щоправда обережно.

Фото: Oleksandr Snidalov, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-