Кулеба назвав помилкою заборону української символіки на акціях у Берліні

Кулеба назвав помилкою заборону української символіки на акціях у Берліні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що німецька влада та поліція зробили помилку, заборонивши українську символіку на пам’ятних заходах 8 і 9 травня.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії написав у Твіттері.

«Берлін зробив помилку, заборонивши українську символіку. Глибоко неправильно ставитися до неї так, як і до російської символіки. Відібрати український прапор у мирних протестувальників – це напад на всіх, хто зараз із цим прапором у руках захищає Європу та Німеччину від російської агресії», - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, поліція Берліна з метою уникнення конфліктних ситуацій заборонила використання під час заходів з нагоди 77-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі 8-9 травня символіки, зокрема й української. Посол України Андрій Мельник закликав переглянути рішення, але воно залишилося в силі.

Читайте також: Кулеба закликав світ підтримати створення Трибуналу для воєнних злочинців рф

У Берліні 8 травня відбулася церемонія покладання вінків до Меморіалу радянської війни в Тіргартені, у ній узяв участь посол України Андрій Мельник.

Коли під час церемонії група активістів розгорнула біля монумента великий прапор України з багатьма написами, поліція зажадала згорнути полотнище. Один з організаторів акції Олександр Снідалов зазначив, що під цим прапором борються наші воїни за свободу України. Зрештою поліцейські самі взялися згортати полотнище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-