У Берліні посол України взяв участь у покладанні вінків до Меморіалу в Тіргартені

У Берліні посол України взяв участь у покладанні вінків до Меморіалу в Тіргартені

Фото, відео
Укрінформ
У Берліні відбулася церемонія покладання вінків до Меморіалу радянської війни в Тіргартені, у ній узяв участь посол України Андрій Мельник.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, загалом у церемонії покладання вінків узяло участь більше, ніж зазвичай, німецьких політиків та іноземних дипломатів.

Посол Мельник зазначив, що Україна розраховує на підтримку Німеччини. Він нагадав, що під час Другої світової війни від рук нацистів загинуло близько 10 млн українців. Дипломат також повторив запрошення канцлеру ФРН Олафу Шольцу відвідати Київ, що стало б важливом сигналом потужної підтримки.

У Берліні посол України взяв участь у церемонії покладання вінків до Меморіалу в Тіргартені / Фото: Ольга Танасійчук

Біля пам'ятника зібралося багато людей. Дехто намагався вигукувати образливі гасла, але голоси українців лунали набагато гучніше.

Коли під час церемонії група активістів розгорнула біля монумента великий прапор України з багатьма написами, поліція зажадала згорнути полотнище. Один з організаторів акції Олександр Снідалов зазначив, що під цим прапором борються наші воїни за свободу України. Зрештою поліцейські самі взялися згортати полотнище.

На церемонії була присутня й відома українська співачка Тіна Кароль.

Читайте також: У Страсбурзі вшанували пам’ять українських воїнів, загиблих у Другій світовій війні

Як повідомлялося, поліція Берліна з метою уникнення конфліктних ситуацій заборонила використання під час заходів з нагоди 77-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі 8-9 травня символіки, зокрема й української. Посол України Андрій Мельник закликав переглянути рішення, але воно залишилося в силі.

Утім, дипломатам і присутнім на офіційних заходах покладання вінків дозволено використання державної символіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-