У Страсбурзі вшанували пам’ять українських воїнів, загиблих у Другій світовій війні

У Страсбурзі вшанували пам’ять українських воїнів, загиблих у Другій світовій війні

Фото
Укрінформ
У Страсбурзі вшанували пам’ять українських воїнів, що загинули в Другій світовій війні.

Квіти до пам’ятника загиблих за визволення Франції солдатів поклали представники Постійного представництва України при Раді Європи, передає кореспондент Укрінформу.

Постійний представник України при РЄ Борис Тарасюк наголосив, що сьогодні росія продовжує перекручувати історію, намагаючись привласнити собі перемогу у Другій світовій війні, замовчуючи участь представників інших народів, в тому числі мільйонів українців.

“Чотири фронти називалися українськими фронтами у Другій світовій війні. Росія замочує участь держав антигітлерівської коаліції, без допомоги яких, без лендлізу США неможлива була б загальна перемога. І привласнювати собі цю спільну перемогу — це святотатство над полеглими представниками інших народів, інших країн, в тому числі і українців”, - зазначив він.

Читайте також: Українські дипломати у Відні вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні українців

За словами Тарасюка, перекручуванням історії України і росії російська влада займалася століттями, ще від часів царів.

“Як “росія” - з такою назвою вона з’явилася лише указом петра першого у 1721 році, а до того була московія. росії не існувало як держави, ніхто не знав про цю державу, і знов таки в цій назві — сутність російської політичної еліти: вкрасти чужу історію, вкрасти історію Київської Русі, яка була завжди на території нашої держави України”, - наголосив він.

Тарасюк підкреслив, що загалом все те, що йде з вуст російської пропаганди і пропагандистів, є суцільним перекручуванням - фактів, історії, навіть нинішньої ситуації. За його словами, звірства російської вояччини, які чинилися на окупованій Київщині, за оцінками свідків Другої світової війни, перевершують звірства нацистів. Але при цьому росіяни запустили в обіг такий наратив, що, мовляв, вони борються проти нацистів в Україні, та хочуть добитися так званої денацифікації і демілітаризації України.

“Про що йдеться? Якщо перекласти на нормальну мову, це спроба виправдати геноцид українського народу. Тому що те, що вони творили в окупованих українських містечках, селах, в Маріуполі, - це ніщо інше, як нацизм у ХХІ столітті - у гіршому вигляді”, - наголосив Тарасюк.

Дипломат закликав відкидати "балачки і казки, які ми чуємо від росіян" і глибше вивчати історію і звитяги українського народу, в тому числі, і під час Другої світової війни.

"Боротьба партизанська, боротьба УПА - все це свідчення того, що українці ніколи не здавалися перед агресором і перед імперіалістичною російською політикою і пропагандою”, - зазначив постпред України.

Тому, переконаний дипломат, те, що відбувається зараз - це справді всенародна боротьба українського народу проти російських загарбників, у якій Україна переможе, оскільки правда є за нами. І гарантією цієї перемоги є українські славні збройні сили, добровольці, ті, хто цю перемогу наближає.

Читайте також: Зеленський: Нашого «Never again» вистачило на 77 років, зло відродилося знову

Як повідомляв Укрінформ, для українців і цивілізованого світу День пам’яті та примирення є символом перемоги над нацизмом, адже 8 травня був підписаний Акт про капітуляцію гітлерівського режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-