Українські дипломати у Відні вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні українців

Українські дипломати у Відні вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні українців

Фото
Укрінформ
Представники дипломатичного корпусу України, представленого у Відні, вшанували пам'ять воїнів 2-го та 3-го Українського фронтів, які загинули під час визволення Австрії від нацистів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Церемонія покладання вінків у День пам’яті та примирення традиційно відбулася на площі Шварценбергплатц у центрі міста, де встановлений пам’ятник воїнам радянської армії, що загинули під час визволення Австрії від нацизму. Квіти поклали дипломати посольства України в Республіці Австрія та постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні.

Вшанування до Дня пам‘яті та примирення у Відні / Фото: Василь Короткий. Укрінформ

"Посольство разом з колегами з постійного представництва, а також з представниками акредитованого у Відні дипломатичного корпусу вшанували сьогодні покладанням вінків пам'ять українців, які загинули у Другій світовій війні. Вшанування їхньої пам’яті зараз актуальне як ніколи, адже в Україні триває нова війна, найбільша з часів Другої світової, і українці знову гинуть на полі бою, боронячи свою землю і всю Європу від нового зла", - зазначив у коментарі Укрінформу посол України в Австрії Василь Химинець.

Читайте також: посольство рф відмовилось від акції «безсмертний полк» у Варшаві з «міркувань безпеки»

Він наголосив на важливості подальших активних дипломатичних зусиль для якнайскорішого припинення агресивної війни, розв'язаної росією проти України. "У цьому плані важливо продовжувати і посилювати міжнародний тиск, насамперед санкційний, на путінський режим, а також продовжувати зусилля з надання Україні усієї необхідної допомоги для відбиття агресії та зменшення гуманітарних страждань населення", - заявив Химинець.

8 травня в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Читайте також: Посол Мельник: Ми шоковані забороною на українські прапори в Берліні 8-9 травня

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-