росія повинна виплатити Україні репарації на відбудову - Дуда

росія повинна виплатити Україні репарації на відбудову - Дуда

Укрінформ
росія має не лише вивести війська з України, але й виплатити їй репарації для відбудови країни. Крім того, росіяни, які скоїли воєнні злочини в Україні, повинні бути покарані міжнародними судами.

Про це заявив у п'ятницю президент Польщі Анджей Дуда під час спільної пресконференції у Талліні з президентом Естонії Аларом Карісом, передає власний кореспондент Укрінформу.

Він підкреслив, що, без сумніву, Україна заслуговує на міжнародну допомогу і підтримку, оскільки проти Києва здійснено нічим не спровоковану збройну агресію.

Президент РП висловив глибоке переконання, що міжнародна спільнота ніколи не змириться з агресією проти України.

Дуда наголосив, що міжнародна спільнота впливатиме на росію не лише для того, щоб та припинила агресію і відступила, але й змусила її також "виплатити Україні відшкодування на відбудову того, що було знищено росіянами в Україні”.

Крім того, він зазначив, що міжнародні судові інстанції мають притягнути до кримінальної відповідальності усіх винних у воєнних злочинах, зокрема у Бучі.

Президент Польщі також закликав підтримувати Україну у військовому і гуманітарному аспектах. Він наголосив, що Україна зараз потребує підтримки у контексті отримання статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Читайте також: Ми не повинні боятися погроз росії, її може зупинити лише жорстка сила - Дуда

“Нехай вона отримає цю підтримку. Я сподіваюся, що в рамках ЄС буде прийнято таке рішення”, - наголосив Дуда.

Він додав, що українці зараз проливають кров, аби не бути у російській зоні впливу, а належати до цивілізації, яка живе за демократичними принципами.

Як повідомлялося, з 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-