На лікування до Німеччини доправили ще 32-х евакуйованих із «гарячих точок» українців

На лікування до Німеччини доправили ще 32-х евакуйованих із «гарячих точок» українців

Укрінформ
До Німеччини на лікування доправили ще 32-х українців, евакуйованих із «гарячих точок». 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"20 цивільних та 12 військовослужбовців вдалося евакуювати зі східних регіонів України та інших територій активних бойових дій на лікування до Німеччини. Медичне транспортування вдалося забезпечити завдяки співпраці Міністерства охорони здоров'я України та Європейської Комісії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, серед евакуйованих, які постраждали від військової агресії росії - дорослі та діти зі складними мінно-вибуховими пораненнями; із захворюваннями, які наразі лікувати в Україні неможливо або які потребують спеціалізованого лікування.

Після стабілізації стану у Львові хворих та поранених транспортували на спеціалізоване лікування за маршрутом Львів – Жешув – Кельн. Для цього був залучений «летючий шпиталь» — спеціальний медичний авіарейс Luftwaffe Збройних сил Німеччини, розрахований на 38 ліжок для пацієнтів.

Читайте також: Кулеба побачив позитивні зміни у позиції Німеччини щодо України

У МОЗ нагадали, що евакуація цивільного населення проходить через систему екстреного реагування Євросоюзу, коли в одній із країн ЄС для лікування і реабілітації українців оперативно шукають профільну спеціалізовану клініку. Міністерство подає запит на евакуацію та отримує пропозиції від різних країн-членів Європейського Союзу та Європейської економічної зони. Далі МОЗ контактує з клінікою та узгоджує етапи та маршрути безпечного медичного транспортування.

Ще одне направлення на лікування за кордон – стосується захисників України. Для цього заклад охорони здоров’я, в якому захисники України перебувають на лікуванні та/або реабілітації, складає у довільній формі клопотання щодо необхідності направлення захисника України для лікування за кордон. Після чого його відправляють до військово-медичного закладу, де консиліум розглядає клопотання та формує висновок про необхідність (або обґрунтовану відсутність необхідності) направлення захисника України на лікування за кордон.

Командування Медичних сил надсилає на розгляд МОЗ висновок та інші необхідні документи. МОЗ та МЗС шукають відповідні заклади охорони здоров’я іноземних держав, які готові безоплатно надати захиснику України всю необхідну медичну та реабілітаційну допомогу.

Читайте також: Кулеба подякував уряду Німеччини за гаубиці PzH 2000 для України

Міністерство інформує командування Медичних сил та адміністрацію Держприкордонслужби про погоджений з іноземною стороною перелік захисників України, яких заклади охорони здоров’я іноземних держав можуть прийняти на лікування за кордоном. Транспортування захисників до закордонної клініки здійснюється за сприяння МОЗ та Європейської Комісії.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, Німеччина підтримує прагнення України на її шляху до членства в Європейському Союзі. Також країна продовжить надавати необхідне медичне забезпечення українським переселенцям, які попросили тимчасового прихистку в Німеччині.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-