Прямі контакти між містами України і ФРН дозволять налагодити допомогу переселенцям

Прямі контакти між містами України і ФРН дозволять налагодити допомогу переселенцям

Укрінформ
Відновлення існуючих прямих контактів між німецькими та українськими містами дозволить місцевій владі в Україні організувати допомогу переселенцям з інших регіонів на довгостроковій основі.

Таку думку висловив представник DRA (Німеччина) Тім Бозе під час презентації попередніх результатів Міжнародної моніторингової місії Схід SOS в Укрінформі.

«Те, як діє місцева влада в умовах війни, справляє дуже сильне враження і створює відчуття, що реформа децентралізації є дуже успішною», - сказав Бозе.

Він розповів, що учасники Місії спілкувалися з головами територіальних громад у Сумській, Чернігівській, Закарпатській та Київській областях та побачили, що місцева влада відіграє ключову роль у сфері підтримки армії на місцях та у процесі евакуації. Крім того, вони встановили тісні контакти з волонтерами та місцевим бізнесом.

Бозе зауважив, що перед місцевою владою стоять величезні завдання, зокрема він повідомив, що у Закарпатській області є громади, де 25 відсотків мешканців складають переселенці з інших регіонів України. Вони зараз проживають у школах, дитячих садках, деякі люди не мають коштів. Наразі їхні нагальні проблеми вирішені, але необхідно думати про те, як їх вирішувати у майбутньому, вважає представник DRА.

«Ми бачимо, що зараз гуманітарна допомога надається точково, але цей процес не налагоджений на рівні громад, щоб вони могли планувати надання допомоги людям, які приїжджають. Тому важливою рекомендацією в Німеччині буде відновити контакти, що раніше існували між німецькими та українськими містами, щоб цим шляхом більш ефективно і довгостроково допомогти в даній ситуації», - зазначив Бозе.

Читайте також: У Арцизькій громаді на Одещині стартував проєкт пошуку роботи для переселенців - U-LEAD

Міжнародна моніторингова місія тривала з 4 до 10 травня. Її учасники відвідали Сумську, Чернігівську, Київську та Закарпатську області. Через місяць вони подадуть звіт із рекомендаціями місцевій та центральній владі, а також міжнародним організаціям та інституціям в Україні, Німеччині та Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-