На концерті

На концерті "Слава Україні!" у Латвійській опері зібрали 16 тисяч євро

Укрінформ
На благодійному концерті у Латвійській Національній опері, який пройшов увечері 9 травня, було зібрано 16 тисяч євро на допомогу Україні. Анонсовано наступну благодійну творчу акцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомила "Нова газета - Балтія".

Концерт «Слава Україні!» зібрав провідних артистів головного театру Латвії та був проведений за допомогою його Фонду. Всі доходи від культурної акції передано на український рахунок латвійської благодійної платформи ziedot.lv. Всі учасники концерту виступали безкоштовно.

Програмою керував головний диригент Латвійської опери Мартіньш Озоліньш. До оркестру та хору театру приєдналися солісти Лієне Кінча, Сонора Вайце, всесвітньо відомий баритон (і директор театру) Егіл Сіліньш, а також уродженка Латвії Інга Кална, яка співає вже багато років у найкращих театрах Європи. Також виступали представники латвійського балету – Елза Леймане, Антон Фрейманс. Танцювали на концерті й українські солісти балету – Еліна Бідна, Іванна Сулима з Києва, Ангеліна Босенко з Харкова.

Читайте також: Кондратюк обговорила в Ризі співпрацю в міжнародних групах задля вступу України в ЄС

На концерт були запрошені біженці з України, які після початку російської агресії знайшли притулок у Латвії, та представники української діаспори. Головними гостями на концерті "Слава Україні!" стали заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, яка приїхала в Ригу з робочим візитомі, і спікер латвійського Сейму Інара Мурнієце.

Анонсовано, що 14 травня до акцій на підтримку України приєднаються провідні латвійські поети, які обрали місцем свого виступу плавучий дебаркадер-галерею на Даугаві в центрі Риги Noass ("Ноєв ковчег"). Тригодинний поетичний марафон "Поезія Україні!" організовує журналіст Латвійського радіо та поет Том Трейбергс.

Серед учасників – латвійські поети різних національностей: Олена Глазова, Айвар Ейпурс, Гунтар Годіньш, Ліана Ланга, Яніс Рокпелніс. Трейбергс прочитає свої переклади українського поета Василя Махна. У поетичному марафоні візьме участь молодий артист Нового Ризького театру Герд Лапошка.

Читайте також: Литва підтримує створення Трастового фонду для відновлення України

На вході прийматимуться пожертвування, які, як і всі доходи від концерту в Латвійській опері, передадуть благодійному Фонду ziedot.lv.

Як повідомлялося, у Латвії 9 травня було законодавчо оголошено Днем пам'яті жертв російської агресії в Україні.

Фото: Монта Тигере

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-