З Нідерландів в Україну відправили сім машин швидкої допомоги

З Нідерландів в Україну відправили сім машин швидкої допомоги

Укрінформ
Нідерландська група допомоги Zeilen van Vrijheid відправила в Україну сьомий конвой із гуманітарною допомогою, що складається з семи автомобілів швидкої медичної допомоги серед яких карета швидкої допомоги для новонароджених.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Euractiv.

«До складу колони входить виготовлена ​​на замовлення машина швидкої допомоги для новонароджених з таким обладнанням як дитячий інкубатор зі спеціалізованим апаратом штучної вентиляції легенів і апарат Lifepak 15 з монітором пацієнта та дефібрилятором», - повідомляє видання з посиланням на Dutch News.

Вказується, що колону з Амстердама до Одеси супроводжує радник МОЗ України Павло Феднов.

«Унікальне розташування та протяжність Одеської області унеможливлює одночасну евакуацію новонароджених з різних лікарень у віддалених районах області… Своєчасне та комфортне транспортування відіграє вирішальну роль», – сказав Феднов Dutch News.

Вказується, що Zeilen Van Vrijheid («Вітрила свободи») була створена після початку широкомасштабної воєнної агресії рф проти України та об’єднує волонтерів з країн Східної Європи, які збирають і купують медичну та гуманітарну допомогу, щоб відправити її тим, хто її потребує в Україні.

Читайте також: Нідерланди планують відмовитися від використання російського газу до кінця року

26 березня організація вже відправила в Україну вісім автомобілів швидкої допомоги, наповнених гуманітарним вантажем. З моменту заснування організації група направила в Україну 42 машини швидкої допомоги та одну пожежну машину.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди вже надали гуманітарної допомоги на 40 мільйонів євро для постраждалих від війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-