Нідерланди надали Україні гуманітарної допомоги на €40 мільйонів

Нідерланди надали Україні гуманітарної допомоги на €40 мільйонів

Укрінформ
Нідерланди надали гуманітарної допомоги на 40 мільйонів євро для постраждалих від війни в Україні.

Про це прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте сказав на Міжнародній донорській конференції на підтримку України у Варшаві, передає кореспондент Укрінформу.

«Уже більш як 2 місяці український народ бореться за свободу. Вони заслуговують на нашу найглибшу пошану і нашу допомогу також. Як члени європейської родини, ми повинні стояти пліч-о-пліч. Окрім військових товарів, Нідерланди надали гуманітарної допомоги на 40 мільйонів євро для постраждалих від війни в Україні. І ми продовжуватимемо надавати інші форми підтримки, де тільки зможемо. Наприклад, ми будемо фінансувати пальне на 5 мільйонів євро. Нідерланди відправляють 17 карет швидкої допомоги», - сказав він.

Він також наголосив, що як країна, де знаходиться Міжнародний кримінальний суд (МКС), Нідерланди відчувають особливий обов’язок зробити свій внесок у цьому відношенні. Рютте зазначив, що є тісна співпраця з Офісом генерального прокурора і той, хто відповідальний за розв'язання війни, повинен відповісти за це.

«Ми направляємо команду для розслідування воєнних злочинів. Справедливість, людяність і свобода повинні перемогти. Ми єдині з Україною», - наголосив він.

Читайте також: Японія надасть Україні $300 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 5 травня, у Варшаві проходить Конференція донорів для допомоги Україні. Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон. Метою конференції є збір коштів на гуманітарні потреби України. Польща та Швеція таким чином хочуть заохотити своїх партнерів спільно реагувати на складну гуманітарну ситуацію в Україні. Партнери події - президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської Ради Шарль Мішель.

За даними ООН, 13 мільйонів людей в Україні потребують базової гуманітарної допомоги у вигляді житла, їжі та ліків. Тому, як зазначають у канцелярії польського прем'єра, необхідно негайно мобілізувати міжнародну допомогу для України, яка наразі покриває менш як 15% від наявних потреб.

Кількість біженців з України, які внаслідок російського вторгнення змушені були покинути свої домівки та поїхати за кордон, вже перевищила 5,6 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-