Канада виділить $30 мільйонів на гуманітарні проєкти в Україні

Канада виділить $30 мільйонів на гуманітарні проєкти в Україні

Укрінформ
Канада профінансує низку гуманітарних проєктів в Україні загальною вартістю 35 млн канадських доларів (близько 30 млн дол США).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили в офісі глави уряду Канади Джастіна Трюдо.

“Прем’єр-міністр оголосив про виділення 25 млн канадських дол Всесвітній продовольчій програмі для допомоги у підтримці продовольчої безпеки України, а також виділення 10 млн дол на підтримку прав людини, громадянського суспільства та розмінування в Україні”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Зазначається, що ці 10 млн дол будуть розподілені наступним чином: 1,5 млн дол отримає Жіночий фонд миру та гуманітарної допомоги ООН; 2,5 млн - Управління Верховного комісара ООН з прав людини на “відстеження, документування та оцінку порушень прав людини”; 775 тис. дол надійде організації Front Line Defenders, яка допомагає правозахисникам; до 2 млн дол отримає Німецький фонд Маршала США “для підтримки громадянського суспільства”, до 1,15 млн дол буде використано на “цифрову нагальну підтримку громадянського суспільства в Україні”, і ще 2 млн - на розмінування.

Читайте також: Канада виділить Україні ще $40 мільйонів оборонної допомоги

Нагадаємо: цієї неділі прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо разом з віцепрем’єр-міністром Христею Фріланд та главою МЗС Мелані Жолі здійснив неанонсований візит до України, під час якого відвідав зруйнований російськими військами Ірпінь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-