Зеленська подякувала Франції та Литві за прихисток жінок та дітей з України

Зеленська подякувала Франції та Литві за прихисток жінок та дітей з України

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська поспілкувалася по відеозв’язку з першими леді Литви та Франції і подякувала їм за прихисток жінок та дітей, які втікала від війни в Україні.

Про це Зеленська написала в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Як добре чути голоси друзів. Як важливо поставити просте питання «як ти?» й відповісти на нього самому. Це надважливо для кожного з нас кожного дня війни. Поспілкувалася по відеозв’язку не просто з колегами, а зі спорідненими душами – Діаною Наусєдєнє, першою леді Литви, та Бріжит Макрон, першою леді Франції. Їм довелося вислухати багато подяк за те, як швидко відгукнулися на війну в Україні, за те, як прийняли в себе наших жінок і дітей – вони вже пішли до місцевих садків і шкіл», - написала Зеленська.

За її словами, у Литві вже змінили вісім законів, щоб українці могли користуватися всіма перевагами громадян цієї країни, зокрема безкоштовними ліками та медичною допомогою. Також у Вільнюсі створюється Український центр, який є абсолютно новим проєктом. Вона зазначила, що сторони запланували розвивати його так, щоб там були мовні курси, можливості для отримання психологічної допомоги. «Щоб центр став українським серцем Литви – місцем проведення конференцій, зустрічей, щоб допомагав нашим громадянам інтегруватися. До речі, Український центр – це тепер офіційна назва, ми погодили її якраз під час цього відеоспілкування», - написала перша леді України.

Читайте також: Європарламент ухвалив резолюцію на захист жінок, які тікають з України від війни з рф

Також вона подякувала Франції за наших дітей з онкологією: уже 45 таких дітей прийняли на лікування тамтешні клініки, четверо з цих пацієнтів прибули до Франції днями в межах програми з евакуації онкохворих дітей через Львів та Польщу.

Зеленська зауважила, що у французьких школах – уже 14 300 українських учнів.

«Коли торік ми створювали в Києві клуб перших леді та джентльменів світу, ніхто не очікував, за яких трагічних обставин знадобиться його потужна сила. І ось тепер кожне «як ти?» від моїх колег зцілює українські рани в буквальному сенсі! Дружба, яка формується в таких умовах, буде найміцнішою. Дякую, друзі! Чекаю, коли зможемо обійнятися при особистій зустрічі», - додала перша леді.

Читайте також: Зеленська про візит Джолі до Львова: Світові лідерки постійно підтримують нашу країну

Як відомо, з 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-