Естонія вирішила допомогти Україні відбудувати Житомирщину

Естонія вирішила допомогти Україні відбудувати Житомирщину

Укрінформ
Естонія зосередиться на відбудові Житомирської області і вже перебуває в тісних контактах для отримання інформації про потреби.

Про це заявила міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс на спільному брифінгу глав дипломатій країн Балтії і України в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується нашої підтримки у питанні відбудови, для нас важливо було відповісти на цей запит Президента Зеленського. Він запропонував зосередитися на якихось окремих регіонах. Естонія отримала запит від Житомирської області, і відповідним чином ми будемо зосереджувати нашу увагу», - сказала вона.

Читайте також: Приватизація держпідприємств допоможе грошима для повоєнної відбудови - очільниця ФДМУ

Лійметс зауважила, що її країна вже має тісні контакти з областю для отримання більшої інформації про те, які саме її потреби.

«Безумовно, Естонія відносно невелика країна, але наша ідея полягає в тому, щоб залучити інших партнерів, зокрема фінансових партнерів та інших країн для того, щоб спільно долучитися до відбудови будинків, дитячих садків і власне забезпечити реалізацію більших структурних проєктів», - поінформувала глава МЗС Естонії.

Читайте також: Угорщина готова допомогти відбудовувати Київщину та лікувати поранених українських бійців – Сіярто

Лійметс додала, що на зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським отримала нові ідеї і ознайомилася з його баченням майбутнього країни. За словами міністра, глава держави згадав про необхідність залучати міжнародних архітекторів та проводити різноманітні змагання, як виглядатимуть майбутні міста після війни.

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії Габріелюс Ландсбергіс, Едгарс Рінкевичс і Ева-Марія Лійметс прибули з візитом до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-