Фонд United24 дозволить консолідувати допомогу на відбудову України - Шмигаль

Фонд United24 дозволить консолідувати допомогу на відбудову України - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністри України та Швеції Денис Шмигаль і Магдалена Андерссон обговорили вирішення негайних економічних і гуманітарних потреб України в умовах війни з рф.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду повідомив у Твіттері.

«Зустрівся сьогодні у Варшаві з прем'єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон! Обговорили вирішення негайних економічних і гуманітарних потреб та підтримку України в умовах російської агресії», - написав він.

Шмигаль подякував країні-партнеру за допомогу нашій державі. «Тільки разом зможемо зупинити росію», - додав Шмигаль.

Сторони також обговорили питання фінансової та оборонної підтримки України. Шмигаль наголосив, що зброя, санкції, фінансова підтримка та європейська перспектива є ключовими елементами майбутньої перемоги України.

«Фінансова підтримка України — це внесок у майбутню стабільність і безпеку європейського континенту та всього світу. Забезпечення макрофінансової стабільності — невід'ємний елемент для подальшої боротьби проти країни-терориста», — зазначив глава уряду.

Прем’єр-міністр України відзначив вагому роль новоствореної онлайн-платформи Фонду відновлення, яка була започаткована за ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

«План відновлення України та Фонд United24 — це комплекс інструментів, який дозволить консолідувати допомогу від фінансових організацій, від країн-партнерів та інших джерел. Створено всю необхідну інфраструктуру для збору коштів у напрямку відновлення та відбудови України», — зазначив він.

Шмигаль подякував Магдалені Андерссон за організацію Міжнародної донорської конференції високого рівня на підтримку України. За його словами, це надзвичайно важливий майданчик для координації зусиль в організації всебічної допомоги Україні.

Окрім цього, Прем'єр-міністри України та Швеції обговорили питання енергетичної безпеки й шляхи диверсифікації постачання ядерного палива, а також необхідність надання Україні сучасного військового озброєння.

Читайте також: Україна вже отримала фінансову допомогу та озброєння на понад $12 мільярдів - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль здійснює робочий візит у Варшаву (Польща). Там глава уряду взяв участь у Міжнародній донорській конференції високого рівня для України.

Також Шмигаль проводить низку двосторонніх зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-