Франція збільшить підтримку України до $2 мільярдів - Макрон

Франція збільшить підтримку України до $2 мільярдів - Макрон

Укрінформ
Франція збільшить загальну суму своєї підтримки Україні до двох мільярдів доларів.

Про це президент Франції Еммануель Макрон сказав у відеозверненні під час міжнародної конференції донорів для України у Варшаві, передає кореспондент Укрінформу.

“Франція надасть глобальну допомогу на суму 2 млрд доларів як відповідь на потреби, висловлені Президентом України. Франція продовжить діяти у скоординований спосіб, у рамках ЄС, разом із нашими європейськими партнерами, а також в рамках "Великої сімки" та міжнародних фінансових інституцій, щоб колективно відповідати на потреби України перед обличчям цієї війни”, - сказав Макрон.

За його словами, з початку війни Франція надала 100 млн євро гуманітарної допомоги для фінансування міжнародних та неурядових організацій на місцях. “Вже 800 тонн гуманітарної та медичної допомоги доставлено в Україну та інші країни регіону. Сьогодні Франція готова допомагати. Загалом Франція надала у 2022 році 1,7 млрд доларів на користь України”, - зазначив Макрон.

Він зауважив, що окрім гуманітарної допомоги, Франція також надала українському уряду у розпорядження механізм прямої бюджетної підтримки. “Ми продовжуємо підтримувати та гарантувати інвестиції та експорт до України. Це дуже важливо для відбудови економіки України у критичний момент, а також для зміцнення стійкості країни у довгостроковій перспективі”, - сказав Макрон.

“Це було нашим колективним завданням надати невідкладну допомогу та масштабну економічну підтримку Україні. Як головуюча країна у Раді ЄС Франція вітає цю безпрецедентну солідарність, яка об’єднує нас з першого дня конфлікту. Кожного дня ми бачимо гуманітарні наслідки та руйнування для українського народу, спричинені агресією росії проти України. Вони є значними”, - зазначив президент Франції.

За його словами, за більш ніж два місяці з початку агресії росії проти України гуманітарні потреби народу та економічна ситуація країни вимагають нових зусиль міжнародної спільноти у відповідь на руйнування цивільної інфраструктури.

Крім того, наголосив Макрон, війна в Україні викликає серйозні економічні складнощі у міжнародному плані, які є несправедливими для найбільш вразливих країн, зокрема це стосується зростання цін на продукти базової необхідності у сфері харчування та енергетики.

Тому Франція разом зі своїми партнерами запустила ініціативу з мінімізації впливу агресії росії проти України, зокрема, йдеться про ініціативу ЄС «FARM», яка має на меті надати відповідь на харчову кризу, що буде безпосереднім наслідком війни в Україні.

Читайте також: Зеленський обговорив з Макроном розслідування злочинів рф, оборону та лікування військових

У своєму зверненні Макрон привітав надзвичайні зусилля європейських сусідів України, особливо польського народу, який з 24 лютого прийняв кілька мільйонів українців. “Солідарність, висловлена Польщею, Словаччиною, Румунією, Угорщиною, Чехією та Молдовою надзвичайна”, - сказав він.

“Ми маємо бути організованими та готовими докласти зусилля у довготерміновій перспективі в контексті конфлікту, який, на жаль, може продовжуватися. Отже, ми ще не бачили усіх драматичних наслідків”, - сказав Макрон, додавши, що рішучість та гідність народу та влади України викликають у всіх захоплення.

За його словами, Франція демонструватиме солідарність з Україною у діях, буде поряд із нею сьогодні й у тривалій перспективі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-