На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишається понад 173 мільйони

На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишається понад 173 мільйони

Укрінформ
На спеціальному рахунку для підтримки Збройних сил України та спеціальному рахунку Міністерства соціальної політики станом на 5 травня залишилося понад 173 млн грн та майже 347 млн грн відповідно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Станом на 5 травня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, становить понад 173 млн грн. Загалом Нацбанк вже перерахував на потреби військових понад 15,6 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на потреби Національної гвардії перераховано 950 млн грн, Національної поліції – 1 650 млн грн, Міністерства оборони – 12 033 млн грн та Державної прикордонної служби – 980,2 млн грн.

Водночас залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить майже 347 млн грн. З нього вже перераховано більше 172 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Читайте також: Нацбанк показав ескізи першої монети про боротьбу України з агресією рф

Як повідомлялося, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку Збройних Сил України та для гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-