Нідерланди передали Україні пожежні автомобілі

Нідерланди передали Україні пожежні автомобілі

Укрінформ
Нідерланди передали українським рятувальникам сім пожежних машин. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Нідерландські пожежні машини передали Україні. Сім автомобілів прибули в місто Ужгород. Машини було передано місцевій пожежній команді”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що така пожертва була ініціативою пожежної команди Ейссельмейдена, яка вже багато років підтримує контакти з пожежниками в Україні.

Також нідерландці отримали грамоту від вдячних українців, у якій їм висловлюють слова подяки за їхню гуманітарну місію.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Нідерландам завдяки кооперації декількох організацій вдалося направити в Україну три фури цінного протипожежного обладнання (32 тонни) до ДСНС України у Києві.

Читайте також: Британія відправляє в Україну 13 броньованих машин для евакуації цивільних

Це сталося завдяки пожертвуванням від компаній Firefighters without Borders Foundation та Firefighters United NL, а також за підтримки та організації відправлення вантажу фундацією Twente voor Oekraine і сприяння посольства України в Нідерландах.

Firefighters United NL вже давно тісно співпрацюють з ДСНС України. Зокрема, допомагають Україні з протипожежними матеріалами та обладнанням, а також проводили тренування та обмінювалися досвідом.

Протягом років вони створили гарні відносини між пожежними Нідерландів та України. Пожертвування організацій з Нідерландів використовуються на значній частині України. Фундація Twente voor Oekraine створена волонтерами в місті Енсхеде та займається підтримкою українського народу як в Україні, так і в регіоні Твенте. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну фундація Twente voor Oekraine відправила 32 фури гуманітарної допомоги до України: їжу, одяг, взуття, медикаменти, гігієнічні засоби, приладдя для малюків, техніку, постіль та інше.

Фундація Twente voor Oekraine існує за рахунок пожертвувань від звичайних людей і компаній, а також волонтерського руху допомоги у місті Енсхеде та регіоні Твенте.

Читайте також: У Нідерландах лише за місяць знайшли роботу понад 4000 біженців з України

Волонтери закликають усіх небайдужих продовжувати надавати підтримку Україні. Twente voor Oekraine просить усіх небайдужих долучитись до пожертвувань організації.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії. Європейський Союз вжив економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремлівської «машини війни».

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-