Британія відправляє в Україну 13 броньованих машин для евакуації цивільних

Британія відправляє в Україну 13 броньованих машин для евакуації цивільних

Укрінформ
Велика Британія відправляє в Україну 13 захисних броньованих машин для безпечної евакуації цивільного населення із обстрілюваних районів на сході країни.

Про це йдеться у повідомленні британського уряду, передає Укрінформ.

Відповідно до нього, транспортні засоби будуть відправлені на прямий запит уряду України щодо безпечного та стійкого транспорту для цивільних. Вони також використовуватимуться для транспортування чиновників з українських міністерств на тимчасові командні пункти, створені для роботи уряду та відновлення ключової інфраструктури, наприклад, енергопостачання, в оточених районах.

Українська поліція та Національна гвардія також використовуватимуть автопарк для відновлення життєво важливих об'єктів на сході України.

Читайте також: Британія забезпечить Україну всім необхідним та сприятиме поразці путіна - Джонсон

Парк складається з вузькоспеціалізованих повнопривідних машин, які були вдосконалені бронею, щоб протистояти кулям, протипіхотним мінам і саморобним вибуховим пристроям – «усім тактикам, які використовували російські війська для вбивства мирних жителів».

«Ця остання пожертва бронетехніки допоможе захистити українців, які намагаються втекти від російських обстрілів, та підтримає українських чиновників під час виконання важливої роботи», - заявила міністр закордонних справ Ліз Трасс.

Транспортні засоби, подаровані автопарком Міністерства закордонних справ та розвитку, почнуть прибувати на схід України найближчими днями, а логістичні групи британського уряду працюватимуть з партнерами на місцях, щоб якнайшвидше їх відправити.

Читайте також: Данія передасть Україні бронетранспортери та важкі міномети

Як повідомляв Укрінформ, Премʼєр-міністр Борис Джонсон під час виступу у Верховній Раді у вівторок заявив, що Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги на суму 300 млн фунтів стерлінгів, який включатиме протикорабельні ракетні системи, радари і дрони.

Фото: Leon Neal/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-