Конгрес США може достатньо швидко ухвалити $33 мільярди для України

Конгрес США може достатньо швидко ухвалити $33 мільярди для України

Укрінформ
Співголова Комітету у закордонних справах Палати представників США республіканець Майкл Маккол висловив упевненість, що новий пакет - $33 мільярди допомоги для України може відносно швидко пройти процес ухвалення в Конгресі.

Про це він сказав у неділю в ефірі телеканалу ABC News, передає Укрінформ.

«Так, я думаю, час відіграє вирішальне значення», - заявив республіканець, коментуючи можливість ухвалити запит президента США у «відносно короткий» термін.

Він підкреслив у цьому зв’язку, що наступні два-три тижні матимуть вирішальне значення у війні в Україні, «тож я не думаю, що ми маємо багато часу, щоби витрачати його в Конгресі».

Маккол зазначив, що хотів би, аби цей запит президента щодо нової масштабної підтримки України був оголошений раніше, «однак ми маємо його зараз».

Він також погодився, що можливість застосування в Україні тактичної ядерної зброї або хімічних боєприпасів з боку рф завжди викликала занепокоєння. За його словами, це питання обговорювалося на рівні НАТО.

Читайте також: У Конгресі США підготували резолюцію для введення американських сил в Україну

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент США Джо Байден оголосив про те, що надіслав до Конгресу новий запит щодо виділення $33 мільярдів для підтримки України. У березні США виділили з бюджету $13,6 млрд для екстреного реагування на агресію рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-