У Конгресі США підготували резолюцію для введення американських сил в Україну

У Конгресі США підготували резолюцію для введення американських сил в Україну

Укрінформ
Американський конгресмен-республіканець Адам Кінзінгер анонсував внесення спільної резолюції, яка дозволить використовувати Збройні сили США для захисту територіальної цілісності України, якщо росія застосує зброю масового ураження.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці конгресмена, оприлюдненому в неділю, передає Укрінформ.

«Я представляю цей AUMF (Резолюцію із дозволом на застосування Збройних сил – ред.) як чітку червону лінію, щоби адміністрація могла вжити відповідних заходів у разі застосування росією хімічної, біологічної та/або ядерної зброї. Ми маємо стояти на захисті людства, а також повинні бути разом із нашими союзниками»,- зауважив американський законодавець.

Кінзінгер нагадав, що президент США Джо Байден неодноразово наголошував на необхідності зупинити путіна. У цьому зв’язку він підкреслив, що такі заяви є важливими, однак важливо також робити практичні кроки.

«Отже, головнокомандувач найбільших військових у світі повинен мати повноваження та засоби для здійснення необхідних дій», - підкреслив конгресмен.

Читайте також: Світ продовжить притягати росію до відповідальності – Байден

Як повідомлялося, США мають практику ухвалення резолюцій AUMF щодо застосування американських Збройних сил за кордоном, у тому числі, після масштабних терактів 11 вересня 2001 року, а також у війні проти Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-