МОЗ цього тижня отримало понад 80 тонн гуманітарної допомоги

МОЗ цього тижня отримало понад 80 тонн гуманітарної допомоги

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я цього тижня отримало ще понад 80 тонн гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, передає Укрінформ.

"На склади МОЗ продовжує прибувати гуманітарна допомога від організацій, що підтримують медичну систему у воєнний час", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Японія надасть Україні грант для закупівлі обладнання лікарень на $2,6 мільйона

Як зазначається, лише протягом цього тижня отримано від різних донорів та благодійних організацій 48 тонн ліків анальгетиків; 2,5 т кардіологічних препаратів; 20 т знеболювальних та жарознижувальних препаратів; 12 т медичних виробів та перев’язувальних матеріалів; 500 кг дезінфекційних засобів; 20 тисяч адреналінових ручок; 2351 тактичну аптечку; 150 бронежилетів; 10 тис. турнікетів; 100 тис. медичних масок.

Читайте також: Майже дві тисячі закордонних медиків готові надавати допомогу Україні – Ляшко

За інформацією МОЗ, основними постачальниками допомоги стали міжнародна некомерційна організація «Direct relief», благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи», АТ «Фармак», благодійний фонд “Київська школа економіки”», ТОВ «НВП Вілан», Transfactor Security, автономна некомерційна організація «Comunità di Sant'Egidio», Українське лікарське товариство Північної Америки (UMANA), Національний комітет Товариства Червоного Хреста України, Криптофонд.

Читайте також: Болгарія надасть Україні гуманітарну допомогу на понад €700 тисяч - Шмигаль

"Дякуємо всім організаціям, які з першого дня війни надають Україні допомогу та підтримку. Перемога буде за нами!" - зазначили у МОЗ.

Як повідомлялося, уряди України та Японії підписали угоду, яка передбачає надання гранту для закупівлі спеціального обладнання для українських лікарень на суму 300 мільйонів єн або 2,61 мільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-