Майже дві тисячі закордонних медиків готові надавати допомогу Україні – Ляшко

Майже дві тисячі закордонних медиків готові надавати допомогу Україні – Ляшко

Укрінформ
Близько двох тисяч закордонних медиків готові надавати допомогу Україні, більше 200 її вже надають.

Про це повідомив під час національного телемарафону міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

«Чи вистачає медичних працівників? Не буду лукавити, певні медичні працівники виїхали. Але в тих лікарнях, які я відвідував, які працювали під обстрілами, жодна хірургічна, травматологічна бригада не залишила місце роботи. Вони всі працювали і продовжують працювати. У нас є список, де вже майже дві тисячі медичних працівників іноземних, які записались і готові приїжджати в разі, якщо українські лікарі не будуть справлятися. 230 іноземних спеціалістів уже працюють в Україні в різних точках», - сказав Ляшко.

Читайте також: У трьох областях почалися візити лікарів до переселенців - МОЗ

Водночас він додав, що зараз всі лікарі працюють на адреналіні і їх треба підмінити.

«І для цього ми формуємо бригади, які підмінять того ж самого хірурга чи травматолога для того, щоб запобігти лікарській помилці, яка від психоемоційного і фізичного перенавантаження може статися», - повідомив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ домовилося з країнами G7 про збільшення гуманітарної допомоги Україні. Зокрема, країни “Великої сімки” допоможуть Україні розбудувати систему охорони здоров'я після війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-