Вільний світ має стояти поряд з Україною – премʼєр Болгарії

Вільний світ має стояти поряд з Україною – премʼєр Болгарії

Відео
Укрінформ
Кожен, хто вважає себе частиною вільного світу, має стояти сьогодні поряд з Україною.

Про це заявив Премʼєр-міністр Болгарії Кирил Петков на спільному з Президентом України Володимиром Зеленським брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Стосовно прямої загрози. Ми не вважаємо це безпековим ризиком для Болгарії. Ми бачимо це радше як безпосередню загрозу демократії. Кожен, хто вважає себе частиною вільного світу, має стояти сьогодні поряд з Україною, не відчуваючи будь-якої загрози. Це питання моральності й етики. Це те, як має робити світ», - сказав Петков.

Глава болгарського уряду підкреслив, що кожна держава має право вибору, «до якого клубу приєднатися», і жоден сусід не повинен диктувати іншій країні, що робити, чи вдаватися до агресії.

Читайте також: Електроенергія, газ та продовольство: прем’єр Болгарії назвав напрямки співпраці з Україною

«Це абсолютно неможливо. І тут Болгарія абсолютно чітко підтримує Україну», - заявив Петков.

Премʼєр-міністр також зауважив, що не може назвати війну рф «військовою операцією» чи «спецоперацією»: «Це війна проти мирних людей».

Читайте також: Зеленський вдячний Болгарії за вагомі кроки у підтримці України під час війни

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Президент Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з Петковим заявив, що Україна та Болгарія можуть налагодити взаємодію для ремонту української військової техніки на болгарських виробничих потужностях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-