Новий запит щодо підтримки України надійде до Конгресу найближчими днями - Блінкен

Новий запит щодо підтримки України надійде до Конгресу найближчими днями - Блінкен

Укрінформ
Адміністрація Байдена представить новий запит щодо фінансування подальшої підтримки України найближчими днями, і він включатиме ресурси для посилення продовольчої безпеки.

Про це заявив під час слухань в Палаті представників США держсекретар Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Стосовно (запиту – ред.) з додатковим фінансуванням - він має надійти впродовж наступних кількох днів. І це включатиме дуже змістовний пакет для України, для наших партнерів і союзників, а також для нашої можливості працювати в Україні», - зазначив глава Держдепартаменту.

Блінкен уточнив, що за його очікуваннями, запит передбачатиме також ресурси, необхідні для забезпечення продовольчої безпеки на тлі блокування постачань зернових з України через розв’язану росією війною.

Читайте також: Блінкен – про війну: росія зазнає невдачі, а Україна досягає успіху

Як повідомляв Укрінформ, у березні США виділили з бюджету $13,6 млрд для екстреного реагування на агресію рф проти України.

Більша частина фінансування з цього пакету витрачена на оборонну та іншу підтримку України. Для продовження цього процесу Сполучені Штати мають ухвалити рішення щодо виділення додаткових коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-